{ "title": "En İyi Güvercinler", "image": "https://www.guvercinler.gen.tr/images/en-iyi-guvercinler.jpg", "date": "19.01.2024 00:55:49", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "En iyi güvercinler, güvercinler çok farklı türde ve özellikte kuşlardır. Her biri ayrı bir güzellik sunar. Bazıları ise renkleri uçuşları hareketleri ile daha çok göz önünde olduğu için en iyi güvercinler olarak nitelendirilir. Şimdi bu güvercinlerin hangileri olduğunu ve özelliklerini anlatalım.

Ag güvercin, Uçuş özellikleri olarak oldukça iyi ve hızlı kanat çırpıp yüksek uçuşlar yaparlar ve inişleri oldukça hızlıdır. Bu güvercin türünün ortalama havada kalma süresi on ile on beş dakika kadardır ve iki yüz metreye kadar yükselir. İniş hızı ortalama yüz altmış kilometreyi buluyor. Bu güvercin 13 yaş yaşıyor. Yaşamının 8-9 yılını hızlı ve aktif olarak geçirir. Yedi aylıktan itibaren çiftleşebilirler. Uçurmak için ideal olanı ise erkek ag güvercindir.

Adana güvercini, bu güvercin çeşidinin en önemli özelliği dalıcı güvercin sınıfının en iyisi olmasıdır. Kendisini gökyüzünün üst seviyelerinde salmaya başlar. Bu güvercinler ikili ya da üçlü kümeler halinde uçar. Bu kümelere posta denir. Bu güvercin diğer güvercin türlerine göre daha iri ve büyüktür.

Alabadem, kafa ve kanat uçlarındaki tüyleri beyazdır. Bu türdeki güvercinler havada 4-5 saat kadar uçabilir. Kümeslerine yaklaştıkları zaman havada taklalar atarak görsel şovlar yaratırlar. Fakat ırkı tükenmek üzere olan bir türdür.

Amberi, uzun süre yüksekte uçabilir. Çoğunlukla siyah renklidir fakat kanat bölgesinde turunculuklar vardır bu da görsel olarak çok hoş durmaktadır. Güney Doğu Anadolu bölgesinde bulunur.

Ankut güvercini, Kökenleri Türkmenistan olan bu tür ülkemizde ırmaklarda yer alır. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunur. Nesli tehlikeye giren ırklardan biridir. Bu güvercinleri beslemek sünnettir diye biliniyor.

Bango güvercini, güvercin türlerinin en kapsamlı çeşitlerinden biridir. Diğer güvercinlere göre biraz daha küçüktür. Sekizinci yüzyılda Afrika bölgesinde gelmesiyle bilinir. Renkli bir vücut yapısına sahiptir ve hemen her ortama uyumludur. Kafası Vücuduna oranla daha büyüktür. Genellikle yüksekte uçarlar. Türkiye'de İstanbul'da görülür.

Bayburt güvercini, bu güvercin türü tam anlamıyla yerli bir kuştur. Ayakları kırmızı renkli ve paçası yoktur. Bu güvercinin en önemli özelliği sesinin güzel olmasıdır. Ses uzunluğu oldukça uzundur. Türkiye'de İstanbul, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon'da yetiştirilir.

Bayramlı güvercini, bu güvercin türü Güney Doğu Anadolu bölgesinde yetişen filo türü bir uçucudur. Bu güvercin renkleri ve güzelliği ile tam bir görsel şölen sağlar. Paçalı bir güvercin türüdür. Asil bir duruşu vardır. Göğüs bölgesi geniş ve diktir.

Buludi güvercin, civciv rengini andıran bir görüntüsü vardır. Boyun kısmı uzun bir kuştur. Paçalı bir güvercin türüdür. Görünümü çok güzeldir. Kuş besleyenlerin çok beğenerek beslediği filo uçucusu bir kuştur.

Domino güvercini, en büyük özelliği dönücü olmasıdır. Görsel olarak siyah beyaz bir görüntüye sahiptir. Havada sert kanat çırparlar ve hızlı dalışlar yaparlar. Duruşu dimdiktir iyi bir şekilde bakıldığında çok fazla yükseklere uçabilir. İzmir ve Aydın yörelerinde yetiştirilir.

Fırfırlı güvercin, Güneydoğu Anadolu'nun gözde kuşlarından biridir. Güvercin meraklılarının en çok aldıkları türlerden biridir. Filo uçucusu olarak bilinir. Güçlü bir iskelet yapısına sahiptir. Kısa bir gagası ve orta uzunlukta ayakları vardır.

Hünkari güvercin, inanılmaz güzellikte bir kuştur. Osmanlı zamanında Manisa'da şehzade saraylarında gelişmiştir. O zamanlarda sadece sarayda yetiştirilmesine izin verilirmiş. Türkiye'de Manisa ve İzmir'de yetiştirilir.

İskenderun güvercini, İskenderun Bağdat güvercinleri arasında en ilginç ve benzersiz yapıya sahip olan kuştur. Gagası dört santimdir, boyu ortalama kırk üç santimdir. Kilosu ise 600 grama yakındır. Başı beyazdır, gövdesi ise koyu kahverengidir. Sert bir kanat yapısı vardır. Hızla yükselebilir ve yükseklere uçar. Filo uçucusudur, İskenderun ve çevresinde yetişir.

Kelebek güvercin, dik duruşlu yüksek yapılı bir kuş türüdür. Göğüs yapısı olarak geniş bir yapıya sahiptir. Solo uçuşları ile bilinir. Uçuş süreleri antrenmanlara göre değişir. 30-120 dakika kadar sürebilir. Çok çabuk yükselirler, yükseldiğinde gözden kaybolabilir fakat tek başına yerden kolay kalkamazlar. Balıkesir Bursa İzmir Manisa'da yetişir.
" } ] }