{ "title": "Güvercin Eğitimi", "image": "https://www.guvercinler.gen.tr/images/guvercin-egitimi.jpg", "date": "20.01.2024 04:16:23", "author": "abdullah özgül", "article": [ { "article": "Güvercin eğitimi, Güvercin eğitimleri kuşun havada takla atması veya gösterişli uçması için verilmez. Tek bir amaç güdülür oda güvercinin kondisyonunu kaybetmemesi. Zaten güvercinler o kondisyona ulaştıkları vakit, farklı hareketler yapabilecek ve gösterişli uçabilecek. Öncelikle uçma zamanına gelen güvercinleri farklı bir kafese konması gerekmektedir. Uçurma kümesi denilen bu kafesi asıl amacı güvercinlerin yemlenme şekillerinin birbirinden farklı olmasıdır. Eğitime aldığınız hayvanı genellikle yem ile dize getirirsiniz. Eğitime alınan güvercinlere her gün aynı saatte yem verilmeli ve bir insanın avuç içini geçmeyecek şekilde yem verilmelidir. Zamanla güvercinler daha sağlıklı ve aktif hale gelecektir. Güvercinlerin genelde eğitime başlama süreleri yeme düştükleri anda başlar. Kimileri yeme düştükten birkaç hafta sonra uçmaya çalışırlar fakat bunu yapmayın hayvanın kemikleri yeni gelişme sürecinde olduğu için zarar görebilir. Güvercinlerin eğitimi güvercin cinsine göre de farklılık göstermektedir. Kimi güvercin cinsleri eğitimleri çok hızlı olurken kimi güvercin cinslerinde bu eğitim süreleri baya uzun sürmektedir. Genellikle güvercin eğitimleri geçli dönemlerinde başlar bunu anlamakta zaten çok basittir, güvercinlerin gagalarının üzerindeki tüyler düştüğü zaman geçlik dönemleridir. Güvercinlerinizi gençlik dönemlerinde uçurun ve havada ne kadar kaldıklarına bakın. Eğer havada 3-5 dakika kadar kalıyor ise belli bir süre havada kalması için günde bir defa uçurun. İlerleyen zamanlarda günde 2-3 defa uçurmaya başlayın günde 7 defa uçma başarısı gösterir ise güvercinler 1-1,5 ay kadar sürede kondisyonlarına kavuşacaktır.

Güvercinlerinizi açık ve temiz bir kafeste barındırmanız da eğitimleri için çok önemlidir. Güvercinlerin yemlerine de çok dikkat etmelisiniz bozulmuş veya çürümüş yem vermemeye dikkat edin. Güvercinlerinizi ne kadar fazla uçurur iseniz o kadar çabuk uçmaya alışacaklar ve taklacı güvercin olma yolunda baya yol kat edeceklerdir. Güvercinler sisli veya bulutlu havalarda asla uçurulmamalı, güvercinler sisli ve bulutlu havalarda özellikle de taklacı ise kaybolma riski çok yüksektir. Güvercin takla atmadan uçamıyor ise orta kuyruğundan 6 tane tüyü yolunur. Yine güvercin uçamıyor ise komple kuyruğu yolunur. Eğer ki güvercin yine de uçamıyor ise kanatlarının altından ki tüylerde yolunur. Bu süre içerisinde güvercin sürekli uçurulmalı aksi halde güvercin durulma haline bürünür ve güvercin hünerlerini gösteremez.

Güvercin eğitiminde diğer bir konu ise güvercinlerin yuvaları çok büyük olmamalıdır. Güvercinlerin yuvaları çok büyük olur ise hayvanlar birbirleri ile ötüşerek çok güç kaybedeceklerdir, bu da onların eğitimlerine çok büyük olumsuz etki yapacaktır. Güvercinlerin eğitim döneminde küçük yuvalarda barındırılmalı. Eğitime alınan güvercinlerin odaları çok güneş almamalıdır. Eğitimde olmayan güvercinlerin kümesleri ışık alabilir. Fazla güneş ışığına maruz kalan güvercinde fazla uçma isteği bulunmayacaktır. Takla atmaya başlayan güvercinler bir zaman sonra tek olarak uçurulmalı. Eğitimleri genellikle akşam saatlerinde ve by Babylon Toolbar\" class=\"avcesokyzy\" href=\"#892689\"> sabah saatlerinde serinlik de yapılması çok önemlidir. Güvercinlerin uçuştan geldikten sonra yemlemek daha verimli olacaktır. Uçuştan dönen güvercinler karanlık odalarına kapatılarak bir sonraki antrenmana saklanmalıdır. Güvercinlerinizin bulunduğu ortamın sıcaklığına da çok dikkat etmelisiniz ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır.
" } ] }