{ "title": "Güvercin Eti", "image": "https://www.guvercinler.gen.tr/images/guvercin-eti.jpg", "date": "20.01.2024 11:57:47", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Güvercin eti, Güvercin eti öncelikle İslami açıdan yenmesinde hiçbir sakınca olmayan yani caiz olan kuş etleri arasındadır. Bazı güvercinler özellikle eti için pişirilir. 0.5 kg karkas ağırlığında olmak üzere yumurtadan çıktıktan sonra 28. Günden itibaren yenebilir. Güvercin eti daha çok gurme bir et olarak bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağının favori etleri arasındadır. Güvercin eti sıcak ve nemli bir ettir. Civciv güvercin eti ise daha da nemlidir. Eğer hafif ve aynı zamanda besin değeri yüksek bir güvercin eti yemek istiyorsanız yeni uçabilen güvercin eti bu kriterlere sahiptir. Güvercin etinin birçok faydası vardır. Bunlar arasında şunları saymak mümkündür: erkek güvercinin eti titreme, uyuşma, gevşeme gibi şikâyetleri olan hastalar için oldukça iyidir. Yine aynı rahatsızlıklar için erkek güvercinin nefesinin koklanması tavsiye edilir. Civcivi yemek ise siyatiğe iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca böbrek ve vücuttaki kan oranının yükselmesi için şifa kaynağıdır. Böbreğinde ve mesanesinde taşı olanlar susam yağı ile pişirip yedikleri zaman taşın düşmesine yardımcı olur.