{ "title": "Güvercin Nasıl Uçurulur", "image": "https://www.guvercinler.gen.tr/images/guvercin-nasil-ucurtulur.jpg", "date": "19.01.2024 06:29:25", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Güvercin nasıl uçar, Güvercinler tüylendiği günden 10-15 gün sonra uçmaya başlarlar. Eğer güvercin yeni uçmaya başlayacaksa ilk olarak kanatları bantlarız ve her gün belirli saatler kümesten dışarıya çıkartılır ve etrafı gözlemlemesi sağlanır. Bu aşamayı böyle devam ettirdikten sonra güvercinlerin kanatlarındaki bantlar çıkarılır ve fazla üstlerine gitmeyerek kendilerinin uçması sağlanır. Fakat bu aşamayı uygularken güvercinlerin aç olması gerekir. Çünkü güvercinler yem ile geri çağrılır, bunu onlarda alışkanlık haline getirilmesini gerekir.

Güvercinlerin kanatları bantlı iken önlerine azar azar yem atılır o yem bittikten sonra güvercinin uzağında olacak şekilde tekrardan yem atılır. Bu aşama güvercinler çok aç iken yapılır. Güvercin bu aşamaya alıştıktan sonra kanatlarındaki bantlar çözülür ve güvercinlerin uçmasını sağlamak için güvercinler kovalanır. Güvercin uçup yüksek bir yere konduktan sonra yere yem atılıp onun geri gelmesi sağlanır.

Güvercinlere bu aşamalarla uçuş teknikleri son derece profesyonel bir şekilde öğretilir ve güvercinler artık hem uçarak uzaklaşır hem de tekrardan yuvasını bulabilir. Güvercinlerin tüyleri çıktıktan sonraki serüvenleri çok önemlidir. O an ne yaşarlarsa onu öyle devam ettirirler. Güvercinler daha yavruyken uçurulmaya alıştırılmazsa ileride güvercin terbiyecisi çok zorluk çeker. Güvercinler yuvalarına sadıktır, nereye uçarlarsa uçsunlar geri dönecekleri tek yer yuvalarıdır.

Güvercinler özgürlüklerine çok düşkün kuşlardır. Onlar uçmadan hayatlarını sürdüremezler. Uçmak onların her şeyidir. Güvercinler günlerce hatta haftalarca kümeste kilitli kalamazlar. Onların doğasında böyle bir fıtrat yoktur.
" } ] }