{ "title": "Sarı Güvercin", "image": "https://www.guvercinler.gen.tr/images/sari-guvercin.jpg", "date": "19.01.2024 09:50:27", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Sarı güvercin, bu güvercin türü kuşlar sınıfına ait bir türdür. Ülkemizde ve dünyanın birçok farklı noktasında görsellik performans gibi amaçlar ile beslenildiği gibi şehir meydanlarından köylere kadar yaşam alanları vardır. Ayrıca pahalı cinsleri olan bir kuş türü olduğu için ticareti de yapılır. Güvercinlerde kafatası ile beyin arasında bulunan ferromanyetik bazı parçacıklar yerin manyetik alanına karşı duyarlı birimler halindedir. Bu sistem ile güvercinler yerin manyetik alanındaki değişimleri sezer. Omurilikleri omurga kanalının son ucuna kadar uzanmaktadır. Omurilikten ayrılan sinir sistemi bütün organlara ve kaslara yayılır.

Sarı güvercin, vücut yapısı olarak orta büyüklükte kuşlardır, gagaları da orta büyüklüktedir. Boyunları fazla uzun değildir. Ayaklar biraz kısa ve dirsekten aşağısı paçasızdır. Dirsek aşağısındaki her tüy paça olarak kabul edilir. Kanatlar kuyruk üzerinde taşınır. Bu taşınma şekli kuşun karekteristik özelliğidir. Bu güvercin yumurtladığında on beş gram kadardır.

Yavrular yirmi dört yirmi beş günde tek başlarına yem yiyebilecek hale gelir. Bu güvercin ürkek yapılı ele gelmeyen bir tarzları vardır. Grup olarak uçarlar, gruplar on otuz arasında güvercinden oluşur. Ancak hava da daha küçük gruplara ayrılır. Bağımsız olarak uçmayı daha çok tercih ederler. Eski Türkler'den bu yana metinlere kadar konu olmuş ve her dönem çok ilgi görmüştür. Hem görsel açıdan hem de ticari açıdan çok sık kullanılmıştır. Tabi yöreden yöreye farklı tür ve isimler alır.
" } ] }